Skip to main content

Varhaiskasvatuksen opettajana Sulkavan kunnalla

4.10.2021 10:44

Varhaiskasvatuksen opettajana Sulkavan kunnalla

Pinja työskentelee varhaiskasvatuksen opettajana Sulkavan kunnalla päiväkoti Touhulassa. Hän on koulutukseltaan sosionomi, ja tehnyt myös aiemmin paljon työtä lasten ja perheiden parissa. Pinjalle on tärkeää, että yhteistyö ja vuorovaikutus lasten ja vanhempien kanssa sujuu hyvin, sillä tässä työssä se on tärkeää kaikkien osapuolten kannalta.

Tavallisesti Pinjan työpäivät sijoittuvat 6–17 välillä, ja niihin kuuluu perushoitoa kuten vaipan vaihtoa, syöttämistä, ulkoilua, leikkimistä, opettamista ja pedagogista toimintaa. Päiväkotiryhmä Nallukassa on 12 lasta, joista suurin osa on vasta 1-vuotiaita. ”Päivät ovat keskenään hyvin erilaisia ja usein saa käyttää omaa mielikuvitustaan. Tässä työssä korostuu hyvä organisointikyky sekä kyky lukea ja soveltaa tilanteita”, Pinja kertoo.

Parasta on lapset, kohtaamiset ja oppimisen ilo

”Parasta varhaiskasvatuksen opettajan työssä on ehdottomasti lapset ja kohtaamiset sekä oppimisen ilo ja pienet oivallukset. Jokainen päivä on niin erilainen ja voi muuttua suunnitellusta aivan täysin. Tykkään että saan tehdä omannäköistä työtä. Lisäksi parasta ovat tietysti työyhteisö ja työkaverit, jotka ovat aina apuna”, Pinja kertoo.

”Haastavinta tässä työssä on kiireen tunne mikä tulee, kun kaikki ryhmän lapset ovat paikalla ja tuntuu että kädet eivät riitä. Haluan aina antaa aikaani lapsille, joten töiden jaotteleminen on välillä haastavaa”, Pinja sanoo. Päiväkoti Touhulassa on sinänsä hyvä tilanne, sillä henkilökuntaa on tarpeeksi ja jokaisesta ryhmästä löytyy avustajia. Toki välillä tarvitaan sijaisia, ja heidät otetaankin aina ilolla vastaan.

”Omalla alallani on tarjolla paljon työpaikkoja ja säännöllisesti tehtäviä aukeaa mm. varhaiskasvatuksen sosionomeille sekä opettajille. Itseäni kiinnostaa tulevaisuudessa ehkä eskariopettajan tai varhaiskasvatuksen erityisopettajan pätevyys”, Pinja kertoo.

Pieni kunta, jossa lämmin työilmapiiri

Pinja on viihtynyt Sulkavan kunnalla todella hyvin. Sulkava on pieni kunta, jossa on helppo oppia tuntemaan kunnan asukkaat ja työntekijät. Hänet otettiin uutena työntekijänä hyvin vastaan. ”Täällä on helppo lähestyä ihmisiä ja kysyä apua aina kun sitä tarvitsee.” Pinja asui aluksi Savonlinnassa, jolloin hänen työmatkansa oli 40 kilometriä suuntaansa. Hän kuitenkin viihtyi työssään niin hyvin, että päätti lopulta muuttaa Sulkavalle.

Pinja kertoo, että työyhteisöön oli mukava tulla mukaan, vaikka se aluksi jännittikin. Monet ovat olleet kunnalla pitkään töissä, ja henkilöstön vaihtuvuus on suhteellisen pientä. Työilmapiiri on ollut alusta alkaen hyvä ja lämmin, mikä vaikuttaa siihen, että hän viihtyy työssään hyvin.

Aiemmin Pinja on työskennellyt esimerkiksi kouluissa, joten lasten kanssa työskentely on tuttua. Hän kokee, että nykyinen työ on kehittänyt häntä ammattilaisena edelleen. Nykyään hän ottaa enemmän vastuuta ja suunnittelee itse paljon omaa työtään ja työpäivien sisältöä. ”Tykkään myös lukea paljon uusia alan tutkimuksia ja kirjoja, ja kehittää itseäni sitä kautta,” Pinja kertoo.

”Toivon, että saan olla täällä töissä pidempäänkin. Jossain kohtaa olen ajatellut jatkokouluttautua, mutta tällä hetkellä tässä on hyvä, minulla on ihana työpaikka ja viihdyn työssäni erinomaisesti”, Pinja summaa.

Haluaisitko sinäkin työskennellä Sulkavan kunnalla? Käy tutustumassa Sulkavan kunnan avoimiin työpaikkoihin täällä ja hae mukaan!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista