Skip to main content

Enemmän irti keikkatöistä

11.1.2022 08:00

Enemmän irti keikkatöistä

Useat työnantajat täydentävät työyhteisöään aktiivisesti keikkalaisilla. Keikkalaisen ja organisaation toinen toisilleen antama ensivaikutelma on tärkeä, sillä se voi määrittää keikkatyön jatkon. Olemalla alusta asti osallistuva ja aktiivinen keikkalainen vakuutat työnantajan siitä, että keikalle on valittu juuri oikea henkilö. Näin sinulle tarjotaan keikkoja varmasti jatkossakin, ja kasvatat myös mahdollisuuksiasi vakituisen työsuhteen saamiseen.

Miten keikkatöistä voi saada pidempiaikaista hyötyä etenkin taitojen kehityksessä ja suhteiden hankkimisessa? Tässä muutamia vinkkejä.

Ole kärsivällinen

Keikkatyötä saatetaan tarjota tiukallakin aikataululla, ja rekrytointiprosessi voi olla erittäin nopea. Työnantajalla ei välttämättä ole kaikkea valmiina keikkalaista varten, ja voit joutua keikalle pahimpaan ruuhka-aikaan. Varmista kuitenkin aina ennen työn aloittamista, että sinut on perehdytetty tehtävään ja että taitosi riittävät työn tekemiseen.

Et välttämättä saa yhtä kattavaa perehdytystä kuin pitkäaikaiset työntekijät, mutta vaadi kuitenkin mahdollisuus kysyä neuvoa ja apua muilta työntekijöiltä. Työnantaja kyllä ymmärtää, että olet ensimmäisiä päiviä uudessa työyhteisössä. Hänenkin kannaltaan on parempi, että työn suorittaminen sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Kerrytä oppia ja osaamista

Tiedosta myös itse, että olet keikalla. Sinun ei tarvitse osata samoja asioita kuin henkilöt, jotka ovat tehneet samaa työtä jo vuosia. Ota tavoitteeksesi kerryttää mahdollisimman paljon oppia ja uusia taitoja työelämään. Kysy kokeneemmilta neuvoja, tee muistiinpanoja ja ole innokas kokeilemaan uusia juttuja. Näin annat itsestäsi aktiivisen ja innokkaan vaikutelman.

Mokaamista ei kannata pelätä etukäteen, sillä jokainen meistä tekee joskus virheitä. Keikkalaisenkaan ei siis tarvitse yrittää peitellä tekemiään virheitä, vaan niistä kannattaa ottaa opikseen. Seuraavalla kerralla ongelmia tuottanut asia onnistuu varmasti paljon sujuvammin.

Pyydä palautetta

Työrupeaman aikana ja etenkin sen lopuksi on hyvä istua alas ja keskustella kollegoiden kanssa, miten olet suoriutunut työstäsi. Tämä osoittaa myös työnantajalle, että olet kiinnostunut vastaanottamaan palautetta ja kehittämään itseäsi. Palautteen avulla voit oppia lisää organisaation ja alan työskentelytavoista sekä itsestäsi.

Mikäli olet halukas työskentelemään samassa organisaatiossa jatkossakin, kerro kiinnostuksestasi työnantajalle. Pidä käytettävyyskalenterisi ajan tasalla ja ole valmiina, kun keikkakutsu saapuu tekstiviestillä. Keikkatyöt ja sijaisuudet johtavat usein myös pidempiaikaisiin työsuhteisiin, joten hyvän kuvan jättämällä olet askeleen lähempänä myös tätä mahdollisuutta.

katso avoimet keikkatyöpaikat täältä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista