Skip to main content

Miksi kunta-alalle kannattaa suunnata?

13.8.2020 13:35

Miksi kunta-alalle kannattaa suunnata?

Olet varmasti kuullut hauskoja kertomuksia, kuinka joku on ”kunnalla töissä”. Kunnan töissähän yksi tekee ja muut nojaa lapioon. Kunnan töistä on ja tullaan varmasti jatkossakin veistämään hauskoja vitsejä. Mutta totuus voi joskus olla hieman erilainen kuin tarinoissa ja jutuissa. On totta, että kunta-ala on paljon myrskyn silmässä mediassa ja ei ehkä se kaikkein trendikkäin ja mediaseksikkäin toimiala. Mutta totta on myöskin se, että jos kunta-alalla ei olisi työvoimaa, ei yhdenkään kunnan perusasiat toimisi tai kuntien toiminta kehittyisi. Tällöin saataisiin lisää valittamista siitä, kuinka meidän kunnassamme mikään ei toimi.

Kunta-ala on Suomen suurin työllistäjä

Suomen suurimmat työnantajat ovat kaupunkeja, kuntia ja sairaanhoitopiirejä. Näillä työnantajilla on paljon erilaisia tehtäviä, joiden avulla kuntien arki pyörii ja joilla varmistetaan se, että kunnat voivat kehittää toimintaansa. Nämä työnantajat mahdollistavat myös monipuolisesti kouluttautumisen työn ohessa sekä erilaisten työtehtävien kokeilemisen. Kunta-alalla on mahdollista testata monia erilaisia työtehtäviä, kehittyä työntekijänä sekä rakentaa oman näköistä urapolkua.

Kunnissa on monipuolisesti erilaisia työtehtäviä tarjolla

Kunta-alalla eri toimialoja on monia ja työnimikkeitäkin löytyy useita tuhansia. Työtehtäviä löytyy tunnetuimmista, kuten sote-alalta ja opettajista aina IT-puolelle ja erilaisiin insinööri- tai suunnittelutehtäviin. Kunnissa myös mahdollistetaan eri toimialojen kokeileminen. Työtehtäviä löytyy keikkatöistä pidempiin virkasuhteisiin. Myös erilaisten tehtävien kokeileminen on usein mahdollista saman työnantajan leivissä.

No mutta kun kunnissa on ihan surkea palkka

Tämäkään ei itseasiassa pidä paikkaansa. Kunta-alalla palkkataso on kilpailukykyinen yksityisen sektorin kanssa. Usein myös hyvistä työsuorituksista palkitaan erilaisilla palkkiomalleilla. Palkkatasoon vaikuttaa myös paljon erilaiset lisät, kuten työkokemuslisä. Kunta-alan palkoista voit lukea lisää täältä.

Kunta-ala on siis mahdollistava, kehittyvä ja monipuolinen ala. Kunnat ja kuntatyönantajat myös kehittävät toimintaansa jatkuvasti, joten työnantajana kunnat tulevat varmasti myös jatkossa olemaan entistä monipuolisempia. Kunta-alalla työ on merkityksellistä ja vastuullista ja sen avulla pääsee vaikuttamaan oman kunnan palveluiden toimivuuteen. Tälläkin hetkellä kunnissa on avoinna tuhansia työpaikkoja, kenties sieltä löytyy sinunkin seuraava urapolkusi. Avoimet työpaikat löydät alla olevasta painikkeesta.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista