Skip to main content

Liikuntapaikkahoitajana Raaseporin kaupungilla

19.6.2023 14:43

Liikuntapaikkahoitajana Raaseporin kaupungilla

Robert työskentelee Raaseporin kaupungilla liikuntapaikkahoitaja. Hän hoitaa työssään pääasiassa ulkoliikuntapaikkoja Tammisaaressa ja aina tarvittaessa auttaa kollegoitaan Karjaalla. Keväästä syksyyn Robert hoitaa Tammisaaren Keskuskenttää, joka on tekonurmikenttä sekä kolmea muuta luonnonnurmikenttää. Lisäksi kaupungista löytyy useita ulkokuntosaleja, joiden ylläpito on Robertin ja hänen kollegoidensa vastuulla. Talvisin hän huoltaa ulkojäitä, talviuintipaikkoja ja vetää latuja, aina sään niin salliessa.

Robertin työpäivät alkavat sillä, että hän menee avaamaan Keskusnurmen kentän ja samalla katsoo, että kaikki on kunnossa. Hän toimii vähän kuin kentän kiinteistöhoitajana. ”Maanantai, keskiviikko ja perjantai ovat leikkuu päiviä, joten kun olen tarkistanut, että keskuskenttä on kunnossa, menen leikkaamaan nurmikenttiä. Leikkaamisen lisäksi teemme nurmikoille perustoimenpiteitä, kuten dressausta, ilmastusta ja lannoittamista. Tiistaisin ja torstaisin hoidan muita asioita, esimerkiksi huollan koneita, korjaan asioita ja toteutan pyyntöjä, jotka ovat tulleet eri tahoilta”, Robert kertoo.

Parasta on työn itsenäisyys sekä työympäristö

”Parasta työssäni on ehdottomasti se, että saan itse suunnitella päiväni ja miten asiat teen. Pomoni ei ole kattomassa tai hengittämässä niskaan. Häneltä tulee joskus pyyntöjä tehdä joku asia, jolloin hoidan sen pikaisesti ja sitten siirryn takaisin mihin jäin. Työ on tosi itsenäistä ja vaihtelevaa, mikään päivä ei tunnu samalta. Saan olla ulkona ja liikkeessä, mikä on myös plussaa”, Robert kertoo.

”Haastavinta työssäni on varmaan se, että joskus tuntuu, ettei aika tahdo riittää kaikkeen mitä haluaisi tehdä, kun meitä on vain kaksi ja työmaat ovat hajautettuja. Eli asioita pitää priorisoida ja jättää seuraavaan päivään tai ensi viikolle. Täällä Tammisaaren puolella meitä on töissä kaksi ja Karjaalla myöskin kaksi, eli olemme aika pieni porukka.”

Kaikki viihtyvät töissä

Robert on viihtynyt Raaseporin kaupungilla todella hyvin ensimmäisestä päivästä lähtien. ”Täällä on tosi mukavaa olla töissä. Kaikki ovat auttavaisia ja iloisia tyyppejä. Jos tarvitsee apua joltain toiselta osastolta, niin se onnistuu”, Robert iloitsee. Hän tuli kaupungille töihin vähän yli kolme kuukautta sitten ja kokee, että on päässyt hyvin porukkaan mukaan. Tähän on auttanut erityisesti kollegoiden auttavaisuus. ”Työilmapiiri on myös hyvä! Kaikki tuntuu viihtyvän hyvin työssään. Huumori ja huonot läpät ovat läsnä joka päivä ja siitä minä tykkään.”

Robert on aiemmin ollut vastaavassa työssä vuoden verran Lohjan Liikuntakeskuksella ja ennen sitä monta vuotta golfkentillä töissä. ”Aikaisempi työkokemukseni on auttanut minua näkemään, miten asiat tehdään eri paikoilla ja sitä kautta olen pystynyt tuomaan ideoita ja ajatuksia nykyiseen työhön”, hän kertoo.

”Nykyisessä tehtävässäni olen kehittynyt paljon käyttämään perävaunua ja varsinkin peruuttamaan sillä, koska käytän perävaunua töissä monta kertaa viikossa. Lisäksi kun meitä on vain kaksi, niin ajankäyttö on aika oleellista. Täytyy tietää miten ja missä järjestyksessä teemme asiat niin, että saamme mahdollisimman paljon tehtyä yhden päivän aikana”, Robert lisää.

Tällä hetkellä Robertilla ei ole suuria urahaaveita, sillä hän viihtyy erittäin hyvin Liikuntapaikkahoitajana. ”Saan itse suunnitella työpäiväni, miten ja milloin teen eri asiat. Mikäs on sen parempaa?”

Tutustu Raaseporin kaupunkiin työnantajana sekä avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta.

RAASEPORIN KAUPUNKI TYÖNANTAJANA

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista