Skip to main content

Uratarina: Sairaanhoitaja Lilian

1.11.2021 10:34

Uratarina: Sairaanhoitaja Lilian

Lilian työskentelee Soitella sairaanhoitajana tehden sisäisiä sijaisuuksia. Koulutukseltaan hän on sekä sairaanhoitaja että terveydenhoitaja. Sisäisenä sijaisena eli ”Sissinä” toimiminen tarkoittaa, että hän kiertää sisäisesti eri osastoilla. Lilianilla on kuusi eri osastoa, joilla hän työskentelee. On Yle 1 ja Yle 0 osasto, neurologinen ja vaativan kuntoutuksen osasto, sydänosasto, infektiovastaanottoyksikkö sekä rokotuskeskus. ”Jokaisella osastolla on eri tilanteessa olevia potilaita, jolloin myös työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia”, Lilian kertoo.

Lilianin työnkuvaan sairaanhoitajana kuuluu muun muassa perushoitoa, lääkehoitoa, potilaskierrot lääkärin kanssa, potilaiden jatkohoidon tai kotiutumisen järjestäminen sekä rokottaminen. Työ on siis hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Lilian muutti alun perin Keniasta Kokkolaan opiskelemaan ja heti valmistumisensa jälkeen hän sai työpaikan Kokkolan terveyskeskuksesta.

Sairaanhoitajan sijaisena Lilian tekee pääasiassa kaksivuorotyötä, eli aamu- ja iltavuoroja. ”Työni on hyvin vaihtelevaa. Kaikki minun työpäiväni ovat erilaisia riippuen siitä, millä osastolla teen vuoroa. Teen välillä myös tuplavuoroja, jolloin teen aamuvuoron yhdellä osastolla ja jatkan siitä iltavuoroon, jonka teen toisella osastolla", hän kertoo.

”Parasta on se, että saan auttaa”

Sairaanhoitajan työssä on myös välillä haasteita. Lilian kertoo, että välillä työpäivät ovat hyvin kiireisiä, mikä hankaloittaa työntekoa. Lisäksi sijaisena työskennellessä on sisäistettävä nopeasti eri osastojen toimintatavat ja käytännöt. Joskus myös kieli on ollut Lilianille haaste, mutta nykyään enää ei.

Lilianin mielestä parasta hänen työssään on se, että hän saa auttaa. Hän kokee tällöin tekevänsä aidosti merkittävää ja tärkeää työtä, potilaiden parhaaksi. Tämän lisäksi hän mainitsee myös työkaverit yhdeksi parhaimmista asioista. Hyvät työkaverit ovat tärkeitä työssä viihtymisen kannalta. Hän myös pitää Soitea hyvänä työnantajana, joka tarjoaa työntekijöille monenlaisia etuja henkilökuntayhdistyksen kautta sekä E-passin, jota voi käyttää vapaa-ajalla.

Haluaisitko sinäkin työskennellä Soitella sairaanhoitajana? Käy tutustumassa Soiten avoimiin työpaikkoihin ja hae mukaan!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista