Skip to main content

Uratarina: Sosiaalityöntekijä Anne

1.8.2021 15:21

Uratarina: Sosiaalityöntekijä Anne

Anne työskentelee sosiaalityöntekijänä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten lastensuojelussa. Annen työ koostuu pitkälti omien asiakkaiden parissa työskentelystä. Asiakkuudet lastensuojelussa ovat yleensä melko pitkiä, sillä yhteistyötä tehdään omaisten, lähipiirin ja eri yhteistyötahojen kanssa, jotka ovat mukana lapsen elämässä.

Anne työskenteli aiemmin samalla työnantajalla, mutta eri työtehtävien parissa. Soiten lastensuojeluun siirtyminen olisi siis luontevaa, sillä työnantaja pysyi samana. Työsuhteen alussa Anne ajatteli, että hän vain kokeilee, minkälaista sosiaalityöntekijän työ lastensuojelussa on. Nyt noin kuusi vuotta myöhemmin voidaan todeta, että Anne on viihtynyt hyvin. Hän tykästyi lastensuojelutyöhön saman tien.

Annen työpäivät vaihtelevat todella paljon. Hän aikatauluttaa pitkälti itse omat työviikkonsa ja huolehtii itse, että kaikki tehtävät tulevat tehdyiksi. Työtä tehdään paljon yhdessä työparin ja tiimin kanssa, mutta osittain myös yksin. Työpäivät koostuvat palavereista, kotikäynneistä, kirjauksista, päätösten tekemisistä, lasten ja nuorten tapaamisista ja monista muista asioista. Toisinaan päiviin tulee myös akuutteja muutoksia, jolloin päivän suunnitelmat saattavat mennä täysin uusiksi. Tylsiä työpäiviä Annella ei juuri olekaan. Töitä riittää ja tehtävät ovat mielenkiintoisia ja tärkeitä.

Asiakkaat, kollegat ja työyhteisö

”Parasta työssäni on asiakkuudet. Niistä tulee itselle hyvin tärkeitä, varsinkin jos kyseessä on pitkä asiakkuus”, kertoo Anne. Tämän lisäksi hän lisää työkaverit, sillä oma tiimi ja sen tuoma tuki on todella tärkeä. Anne kokee työyhteisön hyväksi ja hänestä on aina mukava nähdä omia työkavereita.

”Hienoja on myös ne hetket, kun saa huomata asiakkaan elämäntilanteen kohentuneen. Kun eri tilanteita katsoo välillä taaksepäin, huomaa sitä, että aika paljon on tultu alkupisteestä eteenpäin ja menty parempaan suuntaan. Nämä tuovat aina työhön iloa ja muistuttavat siitä, että on tehty asioita oikein”, Anne lisää.

Haastavinta Annen työssä on tietynlainen asiakasprosessi, joka on monimutkaisempi kuin yleensä, eikä selkeitä vastauksia välttämättä heti löydy. Tällöin tulee sietää epätietoisuutta. Anne kertoo, että työsuhteen alussa tällaiset tilanteen tuntuivat haastavilta, mutta työkokemuksen kertymisen myötä on oppinut sietämään epävarmoja hetkiä ja luottamaan siihen, että kyllä asiat lopulta järjestyvät.

”Suosittelen lämpimästi Soitea työnantajana myös muille"

Anne on ollut todella tyytyväinen Soiteen työnantajana. Hän arvostaa kunta-alan turvallisuutta, pystyy luottamaan työehtosopimuksiin sekä siihen että palkka tulee ajallaan. Soite tukee ja kannustaa työntekijöitään myös jatkokouluttautumaan. Omiin työaikoihin pystyy vaikuttamaan ja jonkin verran työtä pystyy tehdä myös etänä, mikäli itse näin haluaa.

”Suosittelen lämpimästi Soitea työnantajana myös muille. Koen, että parhaimmillaan lastensuojelutyö on parasta työtä mitä voi olla. Jos työ lastensuojelussa yhtään kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti sitä kokeilemaan. Meillä työilmapiiri on hyvä ja uudet työntekijät otetaan aina hyvin mukaan porukkaan”, Anne kertoo.

Haluaisitko sinäkin työskennellä Soitella sosiaalityöntekijänä? Käy tutustumassa Soiten avoimiin työpaikkoihin ja hae mukaan!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista